След първоначалния шок от новината, че Иван Гешев има всички

...
 След първоначалния шок от новината, че Иван Гешев има всички
Коментари Харесай

Защо Пеевски не е приятел на Гешев

 След първичния потрес от новината, че Иван Гешев има всички шансове да е новият основен прокурор, градската десница единствено за часове стегна редици и се подготви да даде мощен отпор на кандидатурата. Мобилизацията се форсира значително след утринното изявление на към момента зам. основния прокурор по Българска национална телевизия, в което той уточни хората на Командира като един от центровете в страната, които имат интерес от неработеща прокуратура.
На въпроса на кого е неуместен, Гешев изясни: „ На първо място това е политическият кръг и обвързваните с него медии и олигарси, гравитиращи към подсъдимия Прокопиев. Това е най-сериозната мощ с най-сериозен интерес да няма избор на разположение отвън тези, които са желани от него и от кръга, който го обслужва “. Като втори център за възможни офанзиви, той уточни „ олигарсите и емблематични лица на Прехода, които сега са в ареста или им следва да влязат там “. На трето място това са мутри, държавни чиновници и какви ли не още нарушители, наказани или обвинени. Може да не се харесват едни други, само че ще се образува клуб по ползи, уточни Гешев и заключи: „ Общият им интерес е неработеща прокуратура, тъй като залогът е оцеляването на олигарси и мутри, против които водим каузи. ”

Изказването на Гешев задейства всяко болтче и гайка от медийната машина на градската десница. От години тя търси слабото място на Гешев, с цел да го удари. Но по този начин и не го намира. Днес стана ясно за какво. Гешев изясни, че остава момчето от крайния квартал на София, извървяло целия път на кариерата си от редови служител на реда до върховете на Темида и платило, като всички средностатистически българи, цената на прехода с фантазията хората, ограбили България, да влязат в пандиза.

Ако имаше защо да бъде ударен, армията  на Командира нямаше да го пропусне. Затова в този момент, в невъзможност, опря до безконечната си опорка: човек на Пеевски. И обърна изконния политически принцип „ врагът на моя зложелател е мой другар ”, в комфортна за тях нова теза - „ моите врагове няма по какъв начин да не са другари ”. Втори ден към този момент слушаме по какъв начин народния представител от Движение за права и свободи дърпа конците на още неизбраниья основен прокурор. Като естествено продължение от фейковете им от предходната седмица, че на къса каишка при него са и Съвет за електронни медии, и БЕХ, и Българска национална телевизия, и т.н.  За да възкресят мантрата, че  ръководи правосъдната система. Наскоро тя се пропука, когато областен прокурор разпореди изтриване на марката „ Телеграф медиа ”, чиито притежател е Пеевски.

По логиката на градската десница, Гешев обаче би трябвало да има не един, а купища другари. Защото враговете на Пропокиев са от шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който му лиши имуществото до Дявола за соросоидите - необятната съветска страна или най-малко нейните енергийни представители у нас - Румен Овчаров и Валентин Златев. Е, за първия надали може съществено да се назовава кукловод на Гешев, в случай, че от години е клиент на прокуратурата.

Пък и през днешния ден Гешев самичък назова приятелите си - те са от детинство, учили са дружно в гимназията. „ Много се надявам в никакъв случай да не ги изгубя ”, сподели зам. основният прокурор. За смут на хората на командира учебните заведения на Пеевски и Гешев са в двата края на София. А и, както прокурорът описа, двамата са се виждали един път – служебно и то поради кореспонденция. За жал на градската десница обаче Гешев не спря дотук. А изясни, че е съперник на крайното разделяне и с цел да върви страната напред,  управляващите – изпълнителна, законодателна и правосъдна, би трябвало да поддържат връзка между тях.

Това му изявление сигурно ще роди нови десни офанзиви. Или най-малко нови легенди за другарства и зависимости. Все отново, да не забравяме, че бащата на задкулисието на прехода е точно Иван Костов. А мераците му да си постави комфортен основен прокурор датират повече от 20 години.   
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР